Trouwkaarten

How to: bruiloft website en trouwkaarten

Regels en etiquette van trouwkaarten, je kunt er eigenlijk niet omheen. Maar de (oude) etiquette vertelt weinig over trouwsites. Dus, hoe ga je hier het best mee om?

Minder informatie op de kaart

Een bruiloft website is het perfecte medium om je gasten in te lichten over van alles en nog wat. Deze informatie hoeft dus niet meer allemaal op de trouwkaart te komen. En je hoeft ook geen talloze bijlages mee te sturen. Denk bijvoorbeeld aan de cadeautips, RSVP, een A4’jte van de ceremonimeester… En dus blijft je trouwkaart lekker clean en stijlvol. En je bespaart nog eens op de drukkosten van al die extraatjes. Win!

Website op de trouwkaart vermelden

Maar dan moeten je gasten wel weten dat je een website hebt. En geloof mij, het is niet voldoende om de URL onderaan de kaart in kleine letters te vermelden – 50% van je gasten zal het niet opmerken of gewoon niet de interesse hebben om de website op te zoeken. Zorg dus dat je A) de URL laat opvallen; en B) de interesse wekt van je gasten. Schrijf er bijvoorbeeld een korte begeleidende tekst bij, zoals: Wij hebben een eigen website waarop we handige informatie en leuke foto’s delen.

Online RSVP

Wil je graag dat je gasten laten weten of ze komen of niet? Het helpt om ze er specifiek naar te vragen. Het simpelweg vermelden van de letters R.S.V.P.  en eventueel de URL van de website gaat niet veel respons opleveren. Vraag je gasten daarom met wat meer (vriendelijke) woorden om een reactie op de uitnodiging. Schrijf bijvoorbeeld iets als: We vinden het fijn als u wilt aangeven of u aanwezig zult zijn. Dit kunt u eenvoudig doen via onze website: www.wijgaantrouwen.nl. 

Een website waar je niet omheen kunt

Wil je zeker weten dat je gasten je website bezoeken. Dan zou je er nog voor kunnen kiezen om bepaalde essentiële informatie op de kaart achterwege te laten; gasten moeten dan wel op je website kijken. Houd in ieder geval wel rekening met de digibeten uit het gezelschap: voor je grootouders is dit wellicht niet heel gebruiksvriendelijk.