Trouwen! Wat nu?

TROUWEN DUUR? GOEDKOOP TROUWEN MET DEZE TIPS.

Jij of je partner heeft de ander ten huwelijk gevraagd, dus nu is het de hoogste tijd om te gaan trouwen. Sommige stellen zijn slechts enkele weken verloofd, terwijl anderen jaren verloofd zijn voordat ze in het huwelijksbootje stappen. Een reden dat jullie het huwelijk uitstellen? De kosten zijn vaak een dingetje. Men denkt dat trouwen een flink prijskaartje heeft, maar doet hoeft niet zo te zijn. Een goedkope bruiloft behoort zeker tot de mogelijkheden. Hoe? Dat lees je hieronder.

Wat vinden jullie belangrijk?

Jullie kunnen ervoor kiezen om op jullie bruiloft flink uit te pakken, waaronder de jurk, het trouwpak en vervoer, maar probeer eens prioriteiten te stellen. Is een uitgebreid diner zo belangrijk voor jullie? Misschien kun je zelf voor het eten zorgen of trommel wat vrienden op om samen iets lekkers te maken. Heb jij er altijd al van gedroomd om in die prachtige jurk te trouwen? Stel dat dan als prioriteit en besteed daar het meeste geld aan. De minder belangrijke dingen kunnen jullie kleiner, en dus goedkoper, houden.

Maak een trouwwebsite

Waarschijnlijk hadden jullie hier nog niet aan gedacht, maar een trouwwebsite maken kan veel geld besparen. Uitnodigingen, een gastenboek en een fotoalbum, dankzij een trouwwebsite is dat allemaal niet meer nodig. De kosten hiervoor kunnen al snel oplopen, maar dankzij deze gratis trouwwebsite dus niet. Ga voor een korte introductie van de 2 hoofdrolspelers (jullie!), een uitnodiging, leuke foto’s en een gastenboek. Jullie kunnen de website zo uitgebreid maken als jullie willen! En dat allemaal voor niks, noppes, nada.

Laat die trouwlocatie voor wat het is

Het kost vaak veel geld om jullie droomlocatie te reserveren en dan heb je alleen nog maar de locatie. Ga eens kijken welke locaties nog meer geschikt zijn, bijvoorbeeld de achtertuin van een vriend, de ruime garage van een familielid of een buurthuis dat om te toveren is tot trouwpaleisje. En wat dachten jullie van thuis feesten? Er is niets goedkoper dan dat en wat is er nou mooier dan in jullie eigen huis trouwen? Mochten jullie dat willen doen, dan zijn er wel een aantal dingen om over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan facilitaire voorzieningen, parkeerplekken en de catering. Hoe groot of hoe klein de bruiloft wordt heeft hier grote invloed op.

En verder?

Hoe meer gasten jullie uitnodigen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Jullie kunnen er ook voor kiezen om het klein te houden met alleen beste vrienden en eerstegraads familieleden. Zo’n intieme bruiloft kan echt prachtig zijn. Daarnaast zijn de kosten voor het trouwen voor de gemeente er nou eenmaal. Toch is de prijs afhankelijk van op welke dag jullie trouwen. In veel gemeenten kun je bijvoorbeeld gratis trouwen op een bepaalde dag, veelal op maandag. Ook op deze kosten is te besparen dus.

Iedereen weet dat trouwen geld kost, maar hoe groot het prijskaartje wordt, dat is helemaal aan jullie. Is jullie budget niet oneindig? Neem deze tips dan zeker mee voor het plannen van jullie bruiloft en jullie zullen zien, een bruiloft hoeft écht niet zo duur te zijn. Een goedkope bruiloft hoeft niet slechter, saaier of stommer te zijn. Sterker nog, wanneer familie, vrienden en de andere belangrijkste prioriteiten er zijn, zal het een onvergetelijke dag worden. Beloofd!